Bredband/Kabel-TV

Bredband

Föreningen tog på årsstämman 2011 beslut om gruppanslutning av bredband och telefoni för samtliga lägenheter. Kostnaden för detta läggs ovanpå månadsavgiften till föreningen som en separat post.

Ett nätverksuttag är installerat i varje lägenhet. Vill man av någon anledning inte använda fibernätet är kabel-TV nätet förberett även för bredband.

Sedan den 1:a februari 2017 har föreningen Ownit som leverantör av bredband till fastigheten. Ownits leverans innebär möjlig kapacitet på 500-1000/500-1000 Mbps för upp-/nedladdning.

Router för trådlöst bredband ingår ej i leveransen från Ownit utan måste lösas av respektive lägenhetsinnehavare. Ownit säljer en router som även har fler funktioner än den traditionella routern som finns att köpa i diverse teknikbutiker. Om ni väljer att teckna IP-telefoni och/eller IP-TV via Ownit så krävs denna router för att tilläggstjänsterna ska fungera.

Önskar ni inte beställa IP-telefoni och/eller IP-TV så går det att använda vilken router som helst, men för att få ut mesta möjliga av erbjuden hastighet krävs en router som stödjer kapaciteten samt standarden 802.11 ac.

För information om långsam uppkoppling och routerkapacitet, se denna sida.

TV

Kabel-TV levereras av Com Hem. Avtalet föreningen har med Com Hem gäller för grundutbudet och sänds både analogt och digitalt. Grundutbudet består av SVT1, SVT2, TV4, SVT24, Kunskapskanalen, TV6, Fox (endast analogt) och Com Hem-kanalen (endast analogt). Mer information om tjänsten, utbud och andra tjänster hittar du på Com Hems hemsida.

Vid fel på kabel-TV, kontakta Com Hem på telefon: 0771-55 00 00.

Det går även att teckna individuella avtal för en tillkommande kostnad gällande IP-TV från Ownit. Mer info på www.ownit.se.